برنامهنویسی

حتما میدانید که برنامهنویسی یکی از پردرآمدترین شغلهای دنیا است و از آن دست مهارتهایی است که اغلب کسب و کارها به آن نیاز دارند، اما مسئله مهم برای کسانی که قصد ورود به این حوزه را دارند، انتخاب یک زبان برنامهنویسی مناسب است.
انواع زبانهای برنامهنویسی براساس پلتفرم:
- برنامهنویسی تحت وب
- برنامهنویسی تحت دسکتاپ
- برنامهنویسی تحت موبایل
برنامهنویسی تحت وب:
به زبانهایی که برای کار بر روی وب و شبکه طراحی و ساخته شدهاند زبانهای برنامهنویسی تحت وب گفته میشود.
زبانهای برنامهنویسی تحت وب به دو دسته جامع تقسیم میشوند:
Back-end و Front-end
برنامهنویسی تحت موبایل:
زبانهای برنامهنویسی تحت موبایل زبانهایی هستند که با استفاده از آنها میتوان انواع اپلیکیشنهای اندروید و ios را تولید کرد.
برنامهنویسی تحت دسکتاپ:
زبانهای برنامهنویسی تحت دسکتاپ زبانهایی هستند که از آنها برای تولید نرمافزارهای کاربردی بر روی سیستم عاملها استفاده میشود.
جهت ثبتنام در هر یک از دورههای زیر بر روی دوره مربوطه کلیک نمایید.
جهت ثبتنام در هر یک از دورههای زیر بر روی دوره مربوطه کلیک نمایید.
معرفی زبان برنامهنویسی پایتون:
زبان برنامهنویسی پایتون اواخر دهه 80 میلادی توسط یک برنامهنویس هلندی به نام Guido van Rossum ایجاد شد. این زبان با قابلیتهای فراوان و شگفتانگیز خود تحولی در دنیای برنامهنویسی به وجود آورده است، گستردگی کاربرد آن از توسعهی برنامههای تحت وب گرفته تا ایجاد بازیهای رایانهای میباشد. تاکنون 2 نسخه به روز شده از این زبان برنامهنویسی عرضه شده است، پایتون 2 در سال 2000 و پایتون 3 در سال 2008.
پایتون به عنوان یک زبان همه منظوره (General- purpose Language)
ساخته و توسعه داده شده و محدود به توسعه نوع خاصی از نرمافزار نیست. مهمترین ویژگی این زبان سادگی آن میباشدف از این رو بسیاری از برنامهنویسهای تازهکار این زبان را به عنوان اولین زبان برنامهنویسی خود انتخاب میکنند.
همچنین پایتون پرکاربردترین زبان برنامهنویسی در حوزه هوش مصنوعی و ماشینلرنینگ میباشد.
در سال 2020 (پس از Java و C) سومین زبان برنامهنویسی پر طرفدار دنیا قرار گرفته، پیش از این هم در سال 2007 و 2008 و 2018 این زبان برنامهنویسی برخلاف تصور عموم از گونهای از مارها گرفته نشده است و در اصل این نام از اسم گروه کمدی بریتانیایی مورد علاقه خالق آن است.
معرفی زبان برنامهنویسی متلب:
اگر به برنامهنویسی علاقهمند باشید، مطمئنا بارها نام متلب را شنیدهاید. متلب یک زبان برنامهنویسی نسل چهارم و همچنین یک محیط نرمافزاری برای انجام محاسبات عددی، تجسم و توسعه نرمافزارهای تجاری است.
Matlab از ترکیب Matrix و Laboratory به معنای آزمایشگاه ماتریس به وجود آمده است.
در اواخر دهه 70 میلادی، متلب توسط Cleve Moler یک استاد ریاضی و یکی از موسسان کمپانی خصوصی Mathworks توسعه و عرضه شد.
زبان برنامهنویسی متلب کاربردهای زیادی دارد که در این بین میتوان به آنالیز دادهها، توسعه الگوریتم، ساخت مدل و اپلیکیشنها اشاره کرد. در واقع میتوان گفت که متلب برای استفاده مهندسان و دانشمندان طراحی شده است و امروزه میلیونها برنامهنویس و دانشمند در سراسر جهان از متلب برای آنالیز و طراحی سیستمهایی که نیاز به انجام محاسبات پیچیده ریاضی در مقیاس بزرگ دارند، استفاده میکنند.
لوگوی متلب از آغاز تاکنون تغییر زیادی نداشته و نمایشی از معادله طول موج است.